Tulajdoni lap Térképmásolat


Megrendelés

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Mennyi az ügyintézési illetve teljesítési idő?


Ez az ügyfél által rendelkezésünkre bocsátott adatok pontosságától illetve dokumentum kézbesítési formától függ.
A beérkező rendeléseket a hét minden napján reggel 8.00 és este 20.00 között dolgozzuk fel illetve teljesítjük.
Emailes továbbítással:
Sikeres fizetés után átlagosan 15 percen belül teljesítjük a megrendelést.
Postai kézbesítéssel:
Hiteles, papír alapú dokumentum esetében, ha a megrendelés ellenértéke megérkezik számlánkra, a következő munkanapon adjuk postára az igényelt hiteles okiratot, de a műholdképet és a blokkadatlapot a fizetést követően 30 percen belül emailben elküldjuk. Külön kérésre nyomtatott formában is igényelhetők a nem hiteles földhivatali dokumentumok a megrendelési adatlap megjegyzés rovatában, ilyen esetben a nyomtatásért és postázásért +2000 Ft díjat számítunk fel.


Az elektronikus dokumentumok milyen állomány formájában érkeznek meg?


Nem hiteles tulajdoni lapok: jpg (utólag külön kérésre pdf, akár letöltő linken is elérhető)
Nem hiteles térképmásolatok: pdf (utólag külön kérésre akár letöltő linken is elérhető)
Műholdkép az ingatlan elhelyezkedéséről: jpg (utólag külön kérésre pdf, akár letöltő linken is elérhető)
Elektronikusan hitelesített tulajdoni lapok: es3, melynek megnyitásához küldünk egy ingyenes letöltési linket is. (e-szigno szoftverhez), minden ilyen dokumentumnál pdf fájl formában is mellékeljük az adatokat.

A számlát mikor és hogyan kapom meg?


Elektronikus számlát küldünk emailben a teljesítés utáni 2 munkanapon belül. Ha esetleg nem érkezett meg a számla, kérjük jelezze nekünk és mi újra elküldjük a megadott email címre. Amennyiben a megrendelést mint magánszemély adta le, de céges számlára van szüksége, azt a megjegyzés mezőben vagy emailben jelezze a céges adatok megadásával.

Hiteles vagy nem hiteles dokumentum kell-e egy adott esetben?


Ezt mi nem tudjuk Ön helyett megállapítani. Általában elmondható hogy saját célra megfelelő az olcsóbb nem hiteles változat, amennyiben viszont továbbításra kerül másik félnek, akkor az illetékes személytől kell információt kérni, hogy melyik verzió szükséges. Tapasztalatunk szerint, például közüzemi mérőórák átírásánál vagy lakcímbejelentésnél megfelel a nem hiteles változat.

Miért látható a nem hiteles tulajdoni lapon, hogy bizonyító erővel nem rendelkezik?


A nem hiteles tulajdoni lapoknak ilyen a hivatalos kinézete. Ez a fajta tulajdoni lap hasznos lehet akkor, ha csak saját célra szolgál, ellenőrizendő az ingatlan földhivatalnál bejegyzett státuszát vagy olyan esetekben ahol nem külön előírás, hogy csak hiteles dokumentum elfogadható - mint pl. mérőóra átírás.

Hogyan lehetséges, hogy a megadott cím nem létezik, hisz szerepel a házon illetve lakcímkártyán?


A földhivatal saját adatbázissal rendelkezik, amit bejelentenek oda, az kerül a nyilvántartásba. Előfordulhat, hogy egy cím egyáltalán nincs bejelentve vagy nem teljes, függetlenül attól hogy egyébként a lakcímkártyán szerepel. Ilyen esetben különböző szűrési módszerekkel próbáljuk beazonosítani az ingatlant és jelentkezni az eredménnyel.

Téves adatokat adtam meg és emiatt nem annak az ingatlannak a tulajdoni lapját kaptam, amelyikét szerettem volna kikérni. Van-e lehetőség cserére?


Ilyen esetben nem áll módunkban biztosítani a cserét, hiszen mi a téves megrendelésről nem állapíthattuk meg, hogy abban nem azok az adatok szerepelnek amelyek a megrendelőt érdeklő ingatlanra vonatkoznak.


Megrendelés

info(@)dhingatlan.com

1095 Budapest
Mester u. 61.

+36/70 225 6356